IMPRESSZUM


MTG - Throne of Eldraine - PRERELEASE PACK

MTG - Throne of Eldraine - PRERELEASE PACK

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10:30-18:00 Sz: 10:30-13:00

logo

A képzelet mesterei - KÁLI DALA (Egyéb dark fantasy szerzők)

Kattints ide a nagyításért! A képzelet mesterei - KÁLI DALA

Kategória: Egyéb dark fantasy szerzők

Ár: 2990 Ft

Szállítás: Csak rendelésre

Termékszám: 10458

Dan Simmons

Robert Luczak egy eltűnt indiai költő kéziratának nyomában érkezik Kalkuttába. Kutatásai Káli ősi kultuszához vezetik, amely halállal hódol istennőjének. Luczakot magát és családját is elsodorja az egész világot fenyegető erőszak hulláma, Káli dala.

World Fantasy-díjas regény!

Előszó

A képzelet mesterei sorozat a műfaj hazánkban kevésbé ismert avagy elhanyagolt, újító-teremtő íróit és a spekulatív és magasiroda-lomra hatást gyakoroló darabjait mutatja be. A feltörekvő nemzedék úttörő munkái mellé a spekulatív irodalom régi mesterműveit is beválogattuk, közéjük tartozik Dan Simmons első regénye, amely 1986-ban elnyerte a World Fantasy díjat, és a természetfeletti horrorirodalom egyik klasszikusa.

Az emberiség egyik legősibb és legerősebb érzelme a félelem, azon belül is az ismeretlentől való rettegés. A fényen túli sötétség és a veszély mindig kéz a kézben jártak; az idegen világ veszedelmekkel és balszerencsével teli. Ha a rettegés és gonosz érzetéhez még a kíváncsiság és ámulat érzése is párosul, nem csoda, hogy a rémtörténetek megvetették lábukat az irodalomban, és más műfajokban tevékenykedő írók is olykor különös és félelmet keltő írásokat adnak ki kezük közül.

A horror ismérve, hogy nyugtalanítja, megrémíti vagy elborzasztja olvasóit - és mint ahogy a gyerek is a rettegett pince ajtajához merészkedik, hogy izgatott borzongással letekintsen, ezen irodalmi kategória hívei is a biztonságos hátborsódzás érzését keresik. Nem könnyű feladat ezt az igényt kiszolgálni, mert az érzelmekre építő írás könnyen túlzásokba esik; a mindig épp a fénykörön túli fenyegetés érzetének megőrzése és a rettegés kiváltójának felfedése közti pengeélen táncolás a valóban nagy horrorírók egyszerűnek tűnő, ám valójában nagy írói fegyelmet igénylő kézjegye.

A képzelet mesterei ezúttal sötét színnel bővíti a spekulatív irodalom palettáját: a magyar nyelven megjelenő horrorirodalom egyik régi adósságát törlesztjük ezzel.

A szerkesztő

280 oldal

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
D&D 5th Ed. - BALDUR'S GATE - DESCENT INTO AVERNUS

D&D 5th Ed. - BALDUR'S GATE - DESCENT INTO AVERNUS

» Tovább

Icons of the Realms - THE FALLING STAR SAILING SHIP

Icons of the Realms - THE FALLING STAR SAILING SHIP

» Tovább