IMPRESSZUM


MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10:30-18:00 Sz: 10:30-13:00

logo

A képzelet mesterei - BOSZORKÁNYERDŐ (Egyéb dark fantasy szerzők)

Kattints ide a nagyításért! A képzelet mesterei - BOSZORKÁNYERDŐ

Kategória: Egyéb dark fantasy szerzők

Ár: 2990 Ft

Szállítás: Csak rendelésre

Termékszám: 14182

Patricia McKillip

A World Fantasy díjas írónő mindkét regényében mágiával átszőtt rengetegekbe kalauzol: az egyikben Szibella, a gyönyörű ifjú varázslónő, akit csaknem elpusztít az emberi félelem és mohóság, bosszúhadjáratot indít, mely éppolyan végzetesnek bizonyul; a másikban a gyászoló Ronan herceg eltiporja Minden Boszorkányok Anyjának féltett tyúkját, és vezeklése veszedelmek közé sodorja.

Előszó:

Két évvel ezelőtt A képzelet mesterei című sorozatba kívántuk összegyűjteni azokat a kiemelkedő fantasztikus irodalmi alkotáso­kat, amelyek vagy a spekulatív fikció kanonizált mérföldkövei, vagy a jövőben azzá lesznek. A fantázia irodalmi kivetülése végtelenül változatos, és igyekeztünk ebből a gazdag tengerből kimeríteni párat azon művek közül, amelyek nyelvezetükben, látásmódjukban újat képesek mondani a fantasztikum ismerői számára is.

Válogatásunkból nem maradhat ki a kétszeres World Fantasy díjas Patricia McKillip sem, aki elsősorban lírai finomságú prózájáról ismert. Teremtett világai mesei gyökerekhez nyúlnak vissza, és új legendákat szőnek belőlük, melyek ismeretlenül is ismerősen beférkőznek álmainkba.

Patricia McKillip azért ír fantasyt, mert a fantázia uralja egész életét. Szerinte a képzelet aranyszemű szörny, mely sohasem alszik, s amelyet rendszeresen etetni kell, figyelmen kívül nem hagyható. Ha ugyanazt a történetet mondja el az író újra meg újra, képzelete lesoványodik, tüzes lehelete füstté apad. McKillip azonban a képzelet táplálékát a realitásban látja, amelybe minduntalan vissza kell térnie, különben a fantázia szörnye megvadul, és nyelvét nem értik meg többé. Ha viszont elégedett, ébren álmodik és történetek szőttesét szövi.

Két kisregénye is ilyen álom: a World Fantasy díjas Óföld elfeledett vadjai és a kelet-európai mesei motívumokat földolgozó Vadág erdeiben egy-egy költői kirándulás a fantázia birodalmába, s nélkülük a sorozat nem lehetne teljes.

~ A sorozatszerkesztő

464 oldal

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

» Tovább

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

» Tovább