IMPRESSZUM


BLOOD RAGE (2-4) (magyar kiadás)

BLOOD RAGE (2-4) (magyar kiadás)

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10-18h Sz: 10-13h

logo

Teremtő Alvin - 2. RÉZBŐRŰ PRÓFÉTA (2. kiadás) (További regények)

Kattints ide a nagyításért! Teremtő Alvin - 2. RÉZBŐRŰ PRÓFÉTA (2. kiadás)

Kategória: További regények

Ár: 2990 Ft

Szállítás: Raktárról

Termékszám: 23140

Orson Scott Card

Az ifjú Alvin Miller kovácsinasnak készül egykori szülőhelyére, Hatrack városába. Út közben azonban bátyjával együtt indiánok fogságába esik és belekeveredik az indiánok és a terjeszkedő telepesek konfliktusába, amely háborúval és népirtással fenyeget. Kalandjai során találkozik az amerikai történelem alternatív világának nagy alakjaival, Te-Kumszával az indián hadvezérrel, az elnöki babérokra törő William Harrisonnal és a kanadai francia kolóniákra száműzött tehetséges tábornokkal, Bonaparte Napóleonnal is. A Teremtés erejét éppen csak tanulgató Alvin igyekszik megfelelni különleges képességei és régen tett fogadalma követelményeinek: életben tartani, ami élő és egésszé tenni, ami darabjaira hullott.

Orson Scott Card alternatív történelmi regénye a XVIII-XIX. századi, frissen függetlenné vált Amerika mágikus világába vezeti az olvasóját, ahol a ráolvasások, bűbájok és igézések a mindennapi élet részei, ahol George Washingtont felségárulásért kivégezték, amiért nem volt hajlandó Jefferson ellen vezetnie a seregét, az angol restaurációt meghiúsító Cromwell a déli rabszolgatartó kolóniákra száműzte a Stuartok királyságát, ahol még csak gyermekcipőben jár az Egyesült Államok és ahol Benjamin Franklint kora legnagyobb varázslójaként tartják számon.

A híres amerikai író ebben a regényében Teremtő Alvin gyermekkorának második szakaszát tárja elénk egy olyan mágikus Amerikában, amely tele van boszorkányokkal, látókkal, különleges képességű emberekkel. Egyedi hangon, bravúros nyelvi leleménnyel megírt ifjúsági történet, amit azonban a felnőtt olvasók is élvezettel forgathatnak.

`Card hihetetlen történelmi tudás, vallás- és népismeret, valamint nyelvi lelemény birtokában építette fel ezt a világot, és népesítette be szereplőkkel. Könyvére úgy kell tekintenünk, mint az amerikai fantasy-irodalom legfontosabb munkájára.`
~ Chicago Sun-Times

`Az Alvin-sorozat egy varázslatos múltbéli Amerikában játszódó Till Eulenspiegel-történet!`
~ Washington Post

Orson Scott Card az egyetlen író, aki egymás után kétszer kapta meg a Hugo- és a Nebula-díjat. Card többek között magáénak mondhatja a World Fantasy-díjat, a Locus magazin olvasóinak díját, a Ditmar-díjat és a Mythopoeic-díjat is.A rézbőrű prófétáért pedig többek a Locus irodalmi díjjal jutalmazták.

Eredeti cím: Red Prophet

352 oldal

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
15d6 tömör fekete piros pöttyökkel / 15d6 Solid Black with Red 16mm

15d6 tömör fekete piros pöttyökkel / 15d6 Solid Black with Red 16mm

» Tovább

MTG - Rivals of Ixalan - VRASKA, SCHEMING GORGON Planeswalker Deck

MTG - Rivals of Ixalan - VRASKA, SCHEMING GORGON Planeswalker Deck

» Tovább