IMPRESSZUM


MTG - Throne of Eldraine - PRERELEASE PACK

MTG - Throne of Eldraine - PRERELEASE PACK

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10:30-18:00 Sz: 10:30-13:00

logo

KARD ÉS KORONA 3. exkluzív kiadás (2-6) (Magyar játékok)

Kattints ide a nagyításért! KARD ÉS KORONA 3. exkluzív kiadás (2-6)

Kategória: Magyar játékok

Ár: 15990 Ft

Szállítás: Raktárról

Termékszám: 37789

Harmadik kiadás

A Kard és Korona történelmi, stratégiai társasjáték. A Magyar Királyság vérzivataros évtizedeibe enged bepillantást a játékosok részére, akik egy-egy a XIII-XIV. század fordulóján a valóságban is létező, nagy hatalommal bíró főúr, közismert néven kiskirály szerepébe bújhatnak. Ezek a tartományurak (Csák Máté, Aba Amádé, Kőszegi Henrik, Kán László, Borsa Kopasz és Subics Pál) vetélkednek egymással a magyar trón, és az arra feljogosító Szent Korona megszerzése érdekében.

A harc vérrel és vassal zajlik, amelyben lovasságból, gyalogságból és íjászokból álló seregét a tartományúr irányítja a többiekkel szemben. A csaták és ostromok a valóságnak megfelelően zajlanak, melynek végkimenetele a fegyverek erején túl a szerencsén is múlik, ezt szimbolizálják az eldöntésükre hivatott kockadobások. A hadsereg élelmezéséhez természetesen területekre van szükség termőföldekkel, erdőkkel, tavakkal és azt gondozó földművesekkel. Így aki több vármegyét tud elfoglalni, az több adóbevételre képes szert tenni, abból növelve seregének a nagyságát. A 3., 6. és a 9. forduló végén tisztségviselő-választásra kerül sor, amikor a játékosok a rendelkezésükre álló dénárokból licitálhatnak az országbírói, tárnokmesteri és a nádori tisztségre, az ebből származó gyakorlati előnyökkel is növelve saját hatalmukat és befolyásukat. A végső cél, hogy a két változatban meghatározott 8 vagy 12 év alatt (1301-1308-1312 között) valamelyik tartományúr akkora területet tudjon kihasítani a maga számára a Magyar Királyságból, amivel egyedüli várományosa lesz a koronának, ezzel megnyerve a játékot. Ehhez le kell győzni minden ellenséges hadurat, megszerezni mindhárom tisztséget egy választáson, vagy el kell foglalni legalább három teljes tartományt, vagy a játékosok számától függően előre meghatározott számú várat ostrommal kell bevegyen.

A gyors változatban a 8. év/forduló, míg a haladó verzióban a 12. év végén mindenképpen kiderül a játék győztese, hiszen ekkor Károly Róbert véglegesen trónra lép. A játékhoz két játéktáblát bocsátunk rendelkezésre, az egyik egy gyorsított verzió, a másikon a hosszabb stratégiai játékok szerelmesei találják meg számításaikat. Legyél Te az, aki fondorlatos ravaszsággal, önfeláldozó hősiességgel vagy hidegvérű kegyetlenséggel képes döntő győzelmet aratni ellenségei fölött, ezzel elhozva a hosszú ideig tartó békét, és az ország felvirágoztatását minden magyarok örömére! Ebben a játékban adottak a feltételek, Rajtad fog múlni, hogy sikeres stratégiával meg tudod-e valósítani céljaidat?!

*

Előző kiaadás leírása:

Megjelent a Kard és Korona történelmi társasjáték második kiadása! Alig 4 hónappal az első kiadás megjelenése és óriási sikere után, már Te is kezedben tarthatod a Kard és Korona második kiadását.

Az első változathoz képest számos előnnyel rendelkezik az új, továbbfejlesztett, második kiadás. A társasjáték dobozát megvastagították, hogy még tartósabb és időtállóbb legyen, mely akár évtizedeket is kibír majd. A fegyvernemek karimájának egységesítésével, még könnyebb megkülönböztetni azokat. A kétoldalas térkép szélein látványosan kiemelték a Kárpátok koszorúit, és a horvát tengerpartot már az Adria mossa. A harcrendszer és a csapatok képességeit leíró lapok még látványosabbak. Dizájnosabb küllem, újratervezett hátlapok. Részletesebb játékszabály, több magyarázó ábrával mellékelve.

A játék 1301-ben kezdődik, amikor az Árpád-ház utolsó királya, III. András valószínűleg mérgezés áldozata lesz, de hatalma már amúgy is csupán jelképes volt legendás őseihez képest. Alapesetben `8 vagy 12 évet` játszhatok, azaz 1312-re, mire a rozgonyi csatában Csák Máté és az Abák felett aratott diadalával Károly Róbert véglegesen megszilárdítja hatalmát, kikerül a játék győztese.

A Kard és Korona stratégiai társasjátékot ketten vagy akár hatan is játszhatjátok. Ideális választás kisebb vagy nagyobb társaságok vagy egy család számára. A Kard és Korona társasjátékkal csak úgy repül az idő! A játék időtartalma 60-180 perc, de ettől több is lehet, attól függően, hogy mennyire veszitek komolyan a diplomáciát, amik a leginkább meghatározzák a játék hosszát.

10 éves kor felett bárki könnyedén játszhat vele illetve szülői segítséggel már 7-8 éves gyermekek számára is élvezhető a játék.

Rendeld meg most, és meglátod, Te sem tudod majd abbahagyni!

Tervezők: Lenhardt Balázs, Darabont Gergő

2-6 játékos részére
10 éves kortól
Játékidő: kb. 60-180 perc

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
D&D 5th Ed. - BALDUR'S GATE - DESCENT INTO AVERNUS

D&D 5th Ed. - BALDUR'S GATE - DESCENT INTO AVERNUS

» Tovább

Icons of the Realms - THE FALLING STAR SAILING SHIP

Icons of the Realms - THE FALLING STAR SAILING SHIP

» Tovább