IMPRESSZUM


MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10:30-18:00 Sz: 10:30-13:00

logo

Galaxis `trilógia` - 1-5. GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK (2010-es kiadás) (Douglas Adams)

Kattints ide a nagyításért! Galaxis `trilógia` - 1-5. GALAXIS ÚTIKALAUZ STOPPOSOKNAK (2010-es kiadás)

Kategória: Douglas Adams

Ár: 4990 Ft

Szállítás: Raktárról

Termékszám: 811

Douglas Adams

A világ leghosszabb trilógiája öt részben

Ez a történet a szörnyen ostoba csütörtökről és rendkívüli következményeiről szól, és arról, hogy miért sokkal biztonságosabb a világegyetem, ha van nálunk egy törülköző. Ez a történet emellett egy könyvről is szól, melynek címe: GALAXIS Útikalauz stopposoknak. Ez nem földi könyv, sosem adták ki a Földön, és a szörnyű katasztrófát megelőzően egyetlen földlakó se látta vagy hallott róla. A könyv mindazonáltal szerfelett figyelemreméltó. Valószínűleg ez a legfigyelemreméltóbb könyv, ami csak napvilágot látott a Kisgöncöl óriási kiadóhivatalainak gondozásában - bár a földlakók ezekről se hallottak. Ez a könyv nem csupán hallatlanul figyelemreméltó, hanem elképesztően sikeres is. Népszerűbb, mint a Mennyei Házi Mindentudó, jobban fogy, mint a Hatvanhárom További Figura Súlytalanság Esetére című illusztrált kiadvány, és ellentmondásosabb, mint Oolon Coluphid filozófiai bombaként robbanó trilógiája: a Hol Tévedett Isten, a Még Néhány Isten Legsúlyosabb Tévedéseiből és a Végül Is Kicsoda Ez Az Isten Egyáltalán?

A Galaxis Külső Keleti Peremének néhány liberálisabb civilizációja számára a GALAXIS Útikalauz már kiszorította a hatalmas Encyclopaedia Galacticát, s egyedül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag, és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét. Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók, szép nagy betűkkel szedve: NE ESS PÁNIKBA!


`A repülésnek is megvan a maga művészete, vagyis inkább fortélya. Abban rejlik, hogy megtanuld magad a földre vetni és elhibázni azt. Válassz ki egy derűs napot, és próbálgasd. Az első rész könnyű. Mindössze annyi kell hozzá, hogy képes légy teljes súlyoddal a földre vetődni, azzal az elhatározással, hogy nem baj, ha fájni fog. Ugyanis ha nem sikerül elhibázni a földet, akkor fog. A legtöbb embernek nem sikerül, és ha tényleg lelkiismeretesen próbálkoznak, egyre valószínűbbé válik, hogy úgysem sikerül. Tehát inkább a második rész, az elhibázás a nehéz. Az egyik probléma az, hogy teljesen véletlenül kell elhibáznod. Semmi értelme szándékosan próbálgatni, mert úgysem sikerül. Az a lényeg, hogy félúton valami hirtelen elvonja a figyelmed, és ne is gondolj tovább a zuhanásra vagy a földre, vagy arra, mennyire fájdalmas lesz, ha mégsem hibázod el. Közismerten nehéz dolog nem gondolni erre a három dologra, a rendelkezésedre álló egy röpke másodperc alatt. Emiatt nem sikerül sokaknak, akik örökre csalódnak ebben az egyébként mókás és igen látványos sportban.`

Douglas Adams Cambridge-ben született 1952 márciusában, itt járt egyetemre is, ahol angol irodalmat tanult. ő hozta létre a Galaxis Útikalauz stopposoknak valamennyi ellentmondásos megjelenési formáját: rádió-, regény-, tévé-, számítógépes játék-, színpadi, képregény- és törülközős változatát. Irgalmatlanul készül az egész estés filmváltozat is, most már bármelyik évtizedben bemutathatják. A Galaxis Útikalauz eredetileg rádiósorozatnak indult 1978-ban, a siker hatására a rá következő évben megjelent könyv formájában is az első kötet, majd 1980 és 1992 között elkészültek a folytatások. További könyvei közül a Dirk Gently-regények voltak a legsikeresebbek. Douglas Adams személyes kedvenc könyve a Mark Carwardine zoológussal közösen írt Utoljára látható a szerzők kutatóexpedíciójáról szól, amelyben veszélyeztetett állatokat igyekeztek felkutatni. E könyv magyarul is megjelent a GABO Kiadónál.

Douglas Adams világszerte tartott természetvédelmi előadásokat élőben és a médiában, és a Dian Fossey Gorilla Alap és az Orrszarvúk Nemzetközi Megmentéséért Alapítvány támogatója volt. A kaliforniai Santa Barbarában élt feleségével és kislányával, 2001. májusi váratlan haláláig.

Eredeti cím: The Ultimate Hitchikers Guide to the Galaxy

694 oldal
Keménykötés

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

» Tovább

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

» Tovább