IMPRESSZUM


MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

MTG - RETURN TO RAVNICA Booster Pack

» Tovább

Silverland - 1036 Budapest, Lajos u. 40. - Telefon: (06-1) 250-41-57 - Nyitva: H-P: 10:30-18:00 Sz: 10:30-13:00

logo

Akciós csomag - Cthulhu (H. P. Lovecraft / Cthulhu)

Kattints ide a nagyításért! Akciós csomag - Cthulhu

Kategória: H. P. Lovecraft / Cthulhu

Ár: 13550 Ft

Szállítás: Raktárról

Termékszám: 9944

Eredeti ár: 16.940 Ft

DAGON ÁRNYAI
H.P. Lovecraft és munkássága, különös tekintettel a Cthulhu-mítoszra, nagy hatást gyakorolt a dark fantasy és a horror irodalomra. Tucatnyi híres író egészítette ki a mítoszt saját történeteivel, új, egyre modernebb elképzelésivel az ősi Istenekről, Cthulhuról, az emberiség végromlásáról és az árnyékban meghúzódó egyéb borzalmakról. Ráadásul Lovecraft műveiből még nagysikerű szerepjáték is készült, Cthulhu hívása címmel. Kötetünk a dark fantasy legjobb külföldi és hazai íróinak novelláiból gyűjtött össze egy csokorra valót, melyek mind a Cthulhu mítosznak, mind a szerepjátéknak megfelelnek, megőrzik Lovecraft klasszikus szellemiségét, vagy éppen merészen megújítják azt, így szembesülhetünk segítségükkel az emberiség számára felfoghatatlan, rémséges titkokkal.

ZARÁNDOKÚT KADATHBA
`Arkham mögött a hegyek át vannak itatva különös varázslattal - valamivel, amit talán Edmund Carter, az öreg varázsló hívott le a csillagok közül, vagy idézett föl az alvilág kriptáiból, amikor 1962-ben elmenekült Salemből. Mihelyt Randolph Carter beért a hegyek közé, tudta, hogy megközelítette az egyik kaput, amelyet a néhány merész, rettegett és idegen lelkű ember robbantott a világ és a külső abszolútum között emelkedő titáni falakon. Érezte, hogy itt, az évnek ezen a napján sikeresen végre tudja hajtani azt, amit hónapokkal ezelőtt le a hihetetlenül régi, megfeketedett ezüstkulcs arabeszkjeiről. Most már tudta, miként kell föltartania, hogyan kell föltartania a lenyugvó napba, és milyen szertartásos szavakat kell mondania az utolsó, a kilencedik fordulatnál.`
Aki kedveli a misztikus történeteket, a földöntúli birodalmak borzongató lényeit, a képzeletbeli kirándulást titokzatos tartományokba, tartson Randolph Carterral. Lovecraft hőse három lazán kapcsolódó novellában ilyen tájakra kalauzolja el az olvasót.

CTHULHU HÍVÁSA
`Semmi sem tölt el nagyobb csodálattal, mint az, ha valami ellene szegül a természet törvényeinek, ha valami megmagyarázhatatlan hirtelen megbolygatja jól berendezett, megszokott kis bolygónkat` - írta Howard Phillips Lovecraft amerikai író, az 1920-as évek misztikus irodalmának egyik meghatározó alakja. Valóban így is van, hiszen novelláiban a hétköznapok egyhangúságába szinte betörnek a természetfölötti erők, az idők kezdete előtt is élt titokzatos lények.

HOLDÁRNYÉKBAN
Ezen kötetünkkel leginkább a hátborzongató természetfölötti történetek rajongóinak szeretnénk kedveskedni, de számot tarthat a szerepjátékos közönség érdeklődésére is is, hiszen a népszerű Call of Chtulhu szerepjáték Lovecraft művein alapszik. A válogatás gerincét a szerző talán leghíresebb kisregénye, az Árnyék Innsmouth fölött adja, akárcsak a kötetben szereplő többi írás, ez is most jelenik meg először magyar nyelven.

NECRONOMICON
A Necronomicon története és sorsa mesébe illő, valamint az az út, amit az idő labirintusában végigfut, hogy eljuthasson korunkig. Keletkezéséről annyi sejthető, hogy Abdul Alhazred jegyezte le az eredeti változatot Kr. u. 730 körül Kitab Al Azif címen. A Kitab Al Azif nem halott rituálék gyűjteménye, ahogyan ezt H. P. Lovecraft meg is jegyzi: `Valószínűleg soha nem volt olyan idő, amikor valamilyen csoportok vagy kultuszközösségek ne őrizték volna a titkos tudást. A Necronomiconban utalások találhatóak egy ilyen kultusz létezéséről az emberek között - egy közösségben, amely idáig egy szellemnek, amely évmilliókon át a Nagy Faj idejéből jött, segítséget nyújt.` Egy elfeledett ősi világ rituáléi, istenei és lényei újra életre kelnek a Necronomicon lapjain.

SUTTOGÓ CTHULHU
H.P. Lovecraft minden idők legnagyobb rémtörténet írója. A Cthulhu mítosz méltán tette világhíressé, hiszen Stephen King mellett, ez a mű termékenyítette meg Clive Barker, Robert Bloch, és még számtalan híresség fantáziáját.
`Nagyon is elképzelhető, hogy valamely roppant Hatalmak vagy Lények életben maradtak, még azokból a távoli időkből, amikor az értelem talán más formákban öltött testet, olyan formákban, amelyek eltűntek a világból az emberiség hajnala előtt, s amelyekről csupán a költészet és a mondák őriztek meg futó emlékképeket, isteneknek, szörnyeknek, mitikus lényeknek nevezve őket.`

Kosárba tesz


Értékelés: -

Azonosító:    
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

D&D 5th Ed. - GUILDMASTERS' GUIDE TO RAVNICA

» Tovább

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

D&D Nolzur’s Marvelous Minis - Young Blue Dragon (1)

» Tovább